__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"633ca":{"name":"Main Accent","parent":-1},"9f06a":{"name":"Main Accent Light","parent":"633ca","lock":{"saturation":0,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"633ca":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"9f06a":{"val":"rgb(242, 246, 252)","hsl_parent_dependency":{"h":218,"l":0.97,"s":0.65}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"633ca":{"val":"rgb(57, 163, 209)","hsl":{"h":198,"s":0.62,"l":0.52,"a":1}},"9f06a":{"val":"rgb(244, 250, 254)","hsl_parent_dependency":{"h":204,"s":0.83,"l":0.97,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Beste Hottub voor de Tuin [2021]


Helsinki spa

Lay-Z Spa Helsinki Airjet

Goedkope Hottub:

Unieke freeze shield technologie, ultrasterke constructie en houten ontwerp.

€€

Hottub Spa Natural

Spa Natural

Meest populaire Hottub:

Automatisch verwarmingssysteem, reinigingssysteem en direct gebruiksklaar.

€€€

Dure hottub
Welltub Hottub Premium 

Meest hoogwaardige Hottub:

Kunststof kuipen van hoogwaardige kwaliteit, duurzaam ontwikkeld en volledig gemonteerd.


Waarom kiezen voor een Hottub in de tuin?

Na een lange dag druk geweest te zijn op werk of na het sporten ben jij toe aan volledige ontspanning, en wat is er nu lekkerder om deze ontspanning te vinden in een hottub bij jou in de tuin waarin jouw spieren volledig ontlast worden, de stress uit je lichaam vliegt en je fysieke gesteldheid verbeterd.

Een hottub kopen is dus een goede keuze om jouw gezondheid te stimuleren. Daarnaast geniet je intens van de hottub met bubbels die een masserend gevoel geven aan het lichaam. Je kan je volledig overlaten aan de fijne, maar krachtige stralen die uit de jets stromen tegen jouw lichaam aan.

Een hottub is er in verschillende afmetingen. Een speciaal ingerichte hottub voor 2 personen is logischerwijs een stuk kleiner dan een hottub voor 4 of 6 personen. Het is belangrijk om voor de koop na te denken over de vraag: voor hoeveel personen is de hottub bedoeld? Vaak heeft een hottub een ronde vorm. Hierdoor neemt de hottub over het algemeen minder ruimte in beslag in de tuin.

Jacuzzi specialist


Mijn naam is Gerard Veenstra, 52 jaar jong. Ik ben oprichter van Jacuzzifan.nl. Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in jacuzzi's en andere spa's. De eerste keer dat ik in aanraking kwam met een jacuzzi was toen ik 13 jaar oud op vakantie in Frankrijk. Vanaf dat moment ben ik bezeten van deze fenomenen.

Sinds 2002 ben ik werkzaam in de spa branche. Ik begon als monteur met het in elkaar zetten van jacuzzi's, sauna's en zwembaden. In 2010 ben ik product specialist en adviseur geworden voor een groot aantal spa producten. Ik test en beoordeel deze en breng vervolgens een advies uit over de best geselecteerde spa modellen. 

Wil je meer verschillende Hottubs bekijken? Klik dan op de knop hiernaast. Je wordt verwezen naar de webshop van bol.com en van fontenspas.com, waar veel keuze is.


Hottub met bubbels kiezen: waar moet je op letten?

Iedere hottub heeft specifieke eigenschappen waarmee ze zich onderscheiden van andere hottubs. Naast deze specifieke eigenschappen zijn er algemene punten waar je op moet letten bij het kopen van een hottub. Dit zijn aandachtspunten waar je vooraf over moet nadenken om tot de beste keuze te komen.

Plek voor de hottub

Een van de eerste vragen die je jezelf stelt voordat je een hottub koopt: ‘waar wil ik de hottub plaatsen?’. Vaak kiezen mensen ervoor om de hottub in de tuin te laten zetten. Bij het kiezen voor een buiten hottub is het noodzakelijk dat er een stevige ondergrond neergelegd word. Denk hierbij aan een fundament van cement, baksteen of beton. Zo zal de hottub stevig vast staan in de tuin.

Grootte hottub 

Ten alle tijden wil je optimaal kunnen ontspannen in de hottub en daar is ruimte voor nodig. Je wilt misschien je benen kunnen strekken of je schouders uitgebreid over de breedte neer leggen. Koop dus altijd een hottub die groot genoeg is. Ik raad aan om minimaal voor een hottub van 1,60 diameter te gaan.

Ga ook na voor hoeveel personen de hottub bedoeld is. Om goed tot rust te komen moet een hottub voor 4 personen bijvoorbeeld een grotere afmeting hebben als een 2 persoons hottub. Het zijn enkele factoren om rekening mee te houden die jou optimale ontspanning kunnen garanderen.

Materiaal 

Voor welk materiaal kies jij? Een houten hottub is het meest natuurlijk en duurzaam, maar het heeft wel onderhoud nodig. Door het vocht in de hottub kan een houten hottub in de tuin uitzetten of krimpen.

Ook zijn er glasvezel versterkte hottubs. Deze hottubs hebben minder onderhoud nodig en beschikken over meer onderdelen en verstevigde wanden. De een is niet perse beter dan de ander, het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Kachel 

Je kan kiezen voor een interne kachel of een externe kachel. De interne hottub kachels zijn te vergelijken met een bad. Het water stroomt natuurlijk vanuit de kanalen en stijgt naar de bovenkant. Er is een groot oppervlakte aan water aanwezig in de hottub.

Een externe hottub kachel heeft een kleiner bad en meer zitplaatsen. Een externe hottub kachel is eenvoudiger schoon te maken, hoeft minder water te verwarmen en is makkelijk te stoken.

De meeste hottubs zijn houtgestookte hottubs. Deze worden volledig van hout ontworpen en zijn populair door heel Europa. Tegenwoordig worden de hottubs gemaakt met een binnenkuip van kunststof en een houten omranding. Door de aanleg van een kunststof hottub kuip voorkom je lekkages en gaat de hottub langer mee.

Elektrische hottub

Het grote voordeel van een elektrische hottub is dat je weinig werk eraan hebt. Je hoeft geen hout in de kachel te doen, het te controleren iedere keer en achteraf de hottub te reinigen. Een hottub elektrisch opwarmen kan met een elektrische verwarming. Dit is een perfecte manier van een hottub warm krijgen als je geen hout heb of je geen zin heb om de hottub op een houtgestookte manier op te warmen.

Nog beter is een hottub die zowel houtgestookt als elektrisch opgewarmd kan worden. Door dit te combineren zal het water extreem snel opgewarmd zijn.

Isolatie

Om het water zolang mogelijk warm te houden moet je de bodem en de muren van de hottub isoleren en afdekken. Een houten hottub kan alleen geïsoleerd worden met een geïsoleerde houten deksel.

Bij een glasvezel versterkte hottub zijn alle manieren van isolatie mogelijk. Isolatie zorgt ervoor dat het water sneller opwarmt, langer warm blijft en jij zowel zomers als s ’winters optimaal kan genieten van de hottub in de tuin.

Kuip

Zoals eerder vermeld is de kuip van een hottub meestal van kunststof. Een kuip van kunststof heeft meerdere voordelen: het houdt de warmte veel langer vast, het hout verbrand minder snel als bij een houtgestookte hottub en de hottub is schoon te maken met pH en chloor. Hierdoor blijft het water langer schoon en hygiënisch.

Accessoires 

Er zijn veel accessoires voor een hottub die jouw spa beleving nog beter maken. Denk hierbij aan lucht en hydro massage jets, binnenverlichting en uitgebreide filtersystemen. Hoe belangrijk de extra accessoires zijn ligt volledig aan jezelf. Sommige mensen hechten hier heel veel waarde aan, terwijl sommige mensen liever een basic hottub hebben.  


Hoe moet ik mijn Hottub onderhouden? 

Bij een optimale ontspanning in de hottub wil je natuurlijk genieten van zo fris en hygiënisch mogelijk water. Om dit te realiseren is het belangrijk dat jij de hottub regelmatig schoonmaakt en reinigt.

Het water verversen doe je door de hottub leeg te laten lopen, de hottub schoon te maken met zeep, het zeep eruit te spoelen en vervolgens de kuip weer te vullen met water. Het zal ongeveer 3 tot 4 uur duren voordat het water weer volledig gevuld is. Doe dit ongeveer 1 keer in de 2 maanden, zodat jij kan genieten van een frisse hottub.

Als tip geef ik je mee om iedere week de pH waarde van je hottub te checken. Een te hoge of lage pH waarde verkort de levensduur van de kachel. Houdt het water verder schoon met chloorvrij reinigingsmiddel of desinfectiemiddel.

Gebruik jij de hottub dagelijks of meerdere malen per week? Dan zal je het water iets vaker moeten verversen en het water vaker moeten schoonmaken met chloorvrij reinigingsmiddel of desinfectiemiddel.


Hottub in de tuin met bubbels: wat zijn de beste opties?

Hieronder heb ik een top-3 samengesteld van beste Hottubs voor in de tuin. De beoordeling is gedaan op basis van de prijs/kwaliteit verhouding, de betrouwbaarheid en de functionele eigenschappen (denk aan jets, optie instellingen als bluetooth, wifi en andere programmering en isolatie). 

Lay-Z Spa Helsinki Airjet 

Prijs - kwaliteit verhouding

95%

Betrouwbaarheid 

85%

Functionele eigenschappen

85%

De Lay Z Spa Helsinki is een opblaasbare hottub die plaats biedt voor ongeveer 6 tot 7 personen. De Lay Z Spa Helsinki is een van de meest populaire opblaasbare hottubs met een stijlvol houten design. Binnen enkele minuten is deze hottub opgezet en geniet je optimaal van de comfort en de rust. Ontspannen en gezellig een drankje doen met familie en vrienden is nog nooit zo lekker geweest als in de Lay Z Spa Helsinki.

Deze ronde hottub beschikt over 87 air jets die jou het massage gevoel geeft waar jij naar verlangt. Voor mensen die last hebben van hun spieren of gewrichten zijn de jets de ideale oplossing om van je problemen af te komen. De opblaasbare hottub is dus niet alleen een plek waar je tot rust kan komen, ook draagt het bij aan een betere fysieke gesteldheid. 

Deze Bestway hottub kan opgewarmd worden tot een watertemperatuur van 40 graden. De Lay Z Spa Helsinki heeft geen houtgestookte kachel, maar wordt opgewarmd doormiddel van elektriciteit. Het voordeel hiervan is dat het water sneller verwarmd en je dus eerder plaats kan nemen in de hottub.

Afmetingen van de hottub:

Lengte van de hottub:       180 centimeter

Breedte van de hottub:      180 centimeter

Hoogte van de spa:           66 centimeter

Watercapaciteit:                1123 liter 

Klik op de foto of op 'bekijk beste prijs' hierboven voor meer uitgebreide informatie over dit artikel.

Voordelen Lay-Z Spa Helsinki Airjet
 • Stijlvol houten design
 • 87 air jets
 • Erg snel opgezet en opgewarmd 
 • Elektrische kachel  
Nadelen Lay-Z Spa Helsinki Airjet
 • Hottub opblaasbaar, dus niet het 'echte' hottub gevoel die houtgestookt is

Spa Natural

Prijs - kwaliteit verhouding

95%

Betrouwbaarheid 

85%

Functionele eigenschappen

90%

De Spa Natural is er in verschillende afmetingen, waardoor de hottub geschikt is voor zowel grote tuinen als kleinere tuinen. De meest populaire afmeting is die van 200 centimeter bij 200 centimeter. De Spa Natural is een hottub voor 6 personen met verschillende zitplaatsen. 

De Spa Natural is een wat duurdere maar zeer populaire hottub met 10 actieve hydrotherapie jets en 18 jets in totaal. Deze jets geven jou het gevoel van optimale ontspanning. Je kan gezellig een drankje drinken in deze hottub met vrienden of familie en tegelijkertijd een masserend rustgevoel ervaren. De Spa Natural beschikt over een LED verlichtingssysteem die ook onderwater licht geeft. Hierdoor wordt sfeer gecreeërd in de hottub.

Met een goede circulatiepomp en een programmeerbaar filtersysteem is het water ten alle tijden schoon en gezuiverd. Hierdoor is het onderhouden van de hottub gemakkelijker en kan jij het hele jaar genieten van schoon water. De meervoudig gelaagde kuipconstructie en de dubbel thermische isolatie zorgen ervoor dat het water voor lange tijd warm blijft in de hottub en dat de hottub stevig en stabiel is.

Afmetingen van de hottub:

Lengte van de hottub:       200 centimeter

Breedte van de hottub:      200 centimeter

Hoogte van de spa:           99 centimeter

Watercapaciteit:                1300 liter 

Klik op de foto of op 'bekijk beste prijs' hierboven voor meer uitgebreide informatie over dit artikel

.

Voordelen Spa Natural
 • Dubbele isolatie en stevige constructie 
 • 10 hydrotherapie jets 
 • LED verlichtingssysteem
 • Goed en betrouwbaar filtersysteem  
Nadelen Spa Natural
 • Wordt door sommige consumenten gezien als redelijk duur product

Welltub Hottub Premium

Prijs - kwaliteit verhouding

90%

Betrouwbaarheid 

95%

Functionele eigenschappen

95%

Zoals de naam al zegt is de Welltub Hottub Premium een hoogwaardige hottub die over veel functionaliteiten beschikt waardoor je heerlijk kan genieten van het hottub gevoel. Deze hottub is de ideale hottub voor het gezin waarin je geniet van familietijd. De Welltub Hottub Premium is een relatief gezien grote hottub met een hoge watercapaciteit.

De hottub is gemaakt van uitzonderlijk hoge kwaliteit materialen. De binnenkuip is gegoten met LDPE kunststof, waardoor de hottub sneller verwarmd en de warmte ook langer blijft hangen. Door de kunststof kuip is lekkage uitgesloten en is schade vrijwel onmogelijk aan de binnenkant van de hottub. 

De Welltub Hottub Premium is volledige gemonteerd en het enige dat jij hoeft te doen is een goede plek uit te zoeken om te plaatsen en het water te vullen. De kachel van de kunststof hottub is eenvoudig aan te steken en warmt snel op. Ben jij dus opzoek naar een hottub in de tuin die een lange levensduur heeft en beschikt over een fantastische constructie? Dan is de Welltub Hottub Premium de beste keuze!

Afmetingen van de hottub:

Lengte van de hottub:       180 centimeter

Breedte van de hottub:      180 centimeter

Hoogte van de spa:           102 centimeter

Watercapaciteit:                1450 liter 

Klik op de foto of op 'bekijk beste prijs' hierboven voor meer uitgebreide informatie over dit artikel.

Voordelen Welltub Hottub Premium
 • Kunststof hottub
 • Enorm goede constructie
 • Gemonteerd geleverd
 • Snel verwarmd
Nadelen Welltub Hottub Premium
 • Geen benoem waardige nadelen 

Wil je meer verschillende Hottubs bekijken? Klik dan op de knop hiernaast. Je wordt verwezen naar de webshop van bol.com en van fontenspas.com, waar veel keuze is.


Veelgestelde vragen:

Hoe zijn de beste Hottubs voor de tuin beoordeeld? 

Om zo'n goed mogelijk beeld te geven, heb ik de hottubs beoordeeld op basis van prijs/kwaliteit verhouding, betrouwbaarheid en functionele eigenschappen. Dit is gedaan aan de hand van persoonlijke expertise en meer dan 1000 uur onderzoek.


Om tot een zo betrouwbaar mogelijk advies te komen heb ik meer dan 30 hottubs getest en er beoordelingen over geschreven. Uiteindelijk heb ik per prijscategorie de beste hottub geselecteerd. Nieuwsgierig? Bekijk de 3 modellen hier.

Wat is de garantie van Hottubs?

Jacuzzifan werkt met verschillende partners die allemaal hun eigen garantievoorwaarden stellen. De partners wat betreft de hottubs zijn bol.com en fonteynspas.com


Lees hier de garantievoorwaarden van bol.com

Lees hier de garantievoorwaarden van fonteynspas.com

Waar vind ik een Hottub aanbieding? 

Hottubs kunnen een erg hoge prijzen hebben, en het is volkomen te begrijpen dat jij liever voor een goedkope optie in de hottub sale gaat.


Ben je opzoek naar een goedkope hottub? Bekijk de hottub outlet of er een hottub in de aanbieding is die aan jouw wensen voldoet. De goedkoopste hottubs kopen doe je via de partners van jacuzzifan.nl

Wat is een Hottub? 

Een hottub is een spa die veelal houtgestookt of elektrisch verwarmd wordt. De originele hottubs hebben een ronde vorm en worden gemaakt van hout uit Noord-Europa en Canada. Tegenwoordig worden de hottubs ook van kunststof gemaakt en elektrisch aangedreven. 


Het verschil tussen een hottub en een jacuzzi is dat een hottub vaak een ronde vorm heeft en van hout gemaakt is, terwijl een jacuzzi verschillende soorten vormen kan hebben en vaak uit polyester en pvc materialen bestaat. Doordat een hottub vaak houtgestookt op moet warmen duurt het langer om op te warmen dan bij een jacuzzi.

Wat is de prijs van een Hottub?

De prijzen van hottubs verschillen enorm van elkaar. Dit komt doordat hottubs over specifieke eigenschappen beschikken waarmee ze zich van elkaar onderscheiden. De ene hottub beschikt alleen over de basisonderdelen, terwijl de andere veel uitgebreidere functionaliteiten bevat.


Gemiddeld ligt de prijs van een hottub tussen de €800 en €2000. Dit kan natuurlijk ook goedkoper en duurder, en dat staat gelijk aan de kwaliteit van de hottub. 

Bekijk ook...