__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"633ca":{"name":"Main Accent","parent":-1},"9f06a":{"name":"Main Accent Light","parent":"633ca","lock":{"saturation":0,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"633ca":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"9f06a":{"val":"rgb(242, 246, 252)","hsl_parent_dependency":{"h":218,"l":0.97,"s":0.65}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"633ca":{"val":"rgb(57, 163, 209)","hsl":{"h":198,"s":0.62,"l":0.52,"a":1}},"9f06a":{"val":"rgb(244, 250, 254)","hsl_parent_dependency":{"h":204,"s":0.83,"l":0.97,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Beste Jacuzzi's voor 6 Personen [2022]

Spa Mallorca
Spa Mallorca Diamond

Goedkope jacuzzi:

Comfortabel interieur, heilzame hydrotherapie, inclusief een riante lounge.

€€

Blackpool spa
Spa Blackpool

Meest populaire jacuzzi:

Gepositioneerde massagejets, ergonomisch interieur en gebruiksvriendelijke bediening.

€€€

Spa Serene
Spa Serene 

Meest hoogwaardige jacuzzi:

Subtiele achtergrondverlichting, uitgevoerd met hybrid heating en prachtig design.


Waarom kiezen voor een 6 persoons jacuzzi?

Heb jij weleens over nagedacht? Een jacuzzi buiten in de tuin om met de hele familie of met je vrienden in te relaxen. Een jacuzzi voor 6 personen kan deze gedachte werkelijkheid maken. Misschien ben jij al zelfs bezig met het vergelijken van verschillende jacuzzi's.
Deze jacuzzi’s, ook wel bubbelbad of whirlpool genoemd, zijn groot genoeg om met meerdere mensen in te zitten en een gezellige tijd te beleven. 

Het warme water en de krachtige massagestralen zorgen voor de ultieme rust tijdens het bezoek aan de jacuzzi. Door vaker in een jacuzzi te zitten wordt de bloedcirculatie in het lichaam verbeterd. Dit leidt ertoe dat jij actiever bent in het dagelijks leven en meer energie hebt voor uitdagingen.  

Let wel op: Een 6 persoons jacuzzi kopen is alleen geschikt als jouw tuin of binnenruimte groot genoeg is. De afmetingen van een 6 persoons jacuzzi kunnen redelijk groot zijn en mogelijk niet passen in de omgeving waar jij van plan bent om de jacuzzi te plaatsen. Denk hier dus altijd goed over na voordat jij besluit om een whirlpool, jacuzzi of bubbelbad te kopen.

Jacuzzi specialist


Mijn naam is Gerard Veenstra, 52 jaar jong. Ik ben oprichter van Jacuzzifan.nl. Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in jacuzzi's en andere spa's. De eerste keer dat ik in aanraking kwam met een jacuzzi was toen ik 13 jaar oud op vakantie in Frankrijk. Vanaf dat moment ben ik bezeten van deze fenomenen.

Sinds 2002 ben ik werkzaam in de spa branche. Ik begon als monteur met het in elkaar zetten van jacuzzi's, sauna's en zwembaden. In 2010 ben ik product specialist en adviseur geworden voor een groot aantal spa producten. Ik test en beoordeel deze en breng vervolgens een advies uit over de best geselecteerde spa modellen. 

Wil je meer verschillende jacuzzi's voor 6 personen bekijken? Klik dan op de oranje knop hiernaast. Je wordt verwezen naar de webshop van Fonteyn, waar veel keuze is.


Waar moet ik op letten bij het kopen van een jacuzzi voor 6 personen?

Iedere whirlpool heeft specifieke eigenschappen waarmee ze zich onderscheiden van andere jacuzzi’s. Naast deze specifieke eigenschappen zijn er algemene punten waar je op moet letten bij het kopen van een vrijstaand bubbelbad. Dit zijn aandachtspunten waar je vooraf over moet nadenken om tot de beste keuze te komen.

Stroomverbruik jacuzzi

Er zijn erg veel verschillen in het stroomgebruik van jacuzzi’s. Het stroomgebruik van een jacuzzi wordt meestal berekend per dag. De kosten van het stroom worden zoals gebruikelijk duurder als je de jacuzzi veel gebruikt en vaker het water moet verwisselen.

Gemiddeld ligt de prijs van het stroomgebruik van jacuzzi’s tussen de €0,80 en de €1,50 per dag (afhankelijk van hoe vaak jij de jacuzzi gebruikt). Zit jij er dagelijks in, dan zullen je kosten vanzelfsprekend hoger zijn.

Binnen of buiten jacuzzi

Een hele belangrijke factor om vooraf rekening mee te houden is de vraag: komt de jacuzzi buiten te staan of is de jacuzzi voor binnen? Als het bubbelbad buiten komt te staan, dan is het handig om een jacuzzi overkapping te kopen, zodat je ten alle tijden droog zit. Hierdoor kan je ook lekker bubbelen als het slecht weer is.

Een binnen jacuzzi zorgt ervoor dat je automatisch droog zit, maar vaak is er weinig ruimte om binnen een jacuzzi te plaatsen.

Zit of lig houding

Jacuzzi’s worden ingericht op de verlangens van mensen. Sommige mensen houden ervan om een zit houding aan te nemen (wat ook beter is voor het lichaam), terwijl anderen liever onderuit gezakt liggen terwijl ze aan het ontspannen zijn.

Bij de aankoop van een jacuzzi is het dus handig om jezelf in te lezen of een jacuzzi bedoeld is om in te zitten, te liggen of dat beide mogelijk is. Vaak zijn jacuzzi’s waar je zowel in kan zitten als kan liggen, ook wat hoger in prijs.

Jets

De bubbels die jij ziet in een jacuzzi, komen uit de jets gepompt. De bubbels uit de jets zorgen voor het massage gevoel dat jij verwacht bij het plaatsnemen in het whirlpool bubbelbad.

Veel mensen beoordelen ‘de beste jacuzzi’ op het aantal jets. Ze denken dat hoe meer jets erin zitten, hoe beter de jacuzzi is. Dit is een oordeel die ik graag bij je weg wil nemen. Een grote hoeveelheid jets kan namelijk leiden tot drukverlies omdat de druk niet evenredig verdeeld is.

Wat voornamelijk belangrijk is bij de rol van jets in een jacuzzi is de plaatsing. De jets moeten geplaatst zijn op de drukpunten van jouw lichaam. Dit kunnen zijn: de onderrug, bovenrug, de billen, de voeten of andere plekken in jouw lichaam waar graag druk op wilt voelen.

De kuip

Een van de belangrijkste punten is de kuip van een jacuzzi. De kuip moet een ergonomisch gevoel geven voor de persoon die plaatsneemt in de jacuzzi. Een zelfdragende kuip is wat je wilt.

Dit betekend dat de kuip ten alle tijden (ook als het schuim wegvalt) dezelfde vorm blijft behouden. Een goede zelfdragende kuip zorgt voor stevigheid en biedt de persoon een comfortabele zitting.

Isolatie

Isolatie is van belang als je de warmte in de jacuzzi wilt behouden en het stroomverbruik wilt verkleinen. Zeker in Nederland is het belangrijk dat een jacuzzi is voorzien van een goede isolatie. De temperatuur in Nederland kan flink dalen waardoor het onaangenaam is om in een jacuzzi te zitten die slecht geïsoleerd is.

Een slecht geïsoleerde jacuzzi heeft een isolatiedikte onder de 10 centimeter en bevat geen schuim. Een goed geïsoleerde jacuzzi heeft een isolatiedikte van 20 tot 30 centimeter en is vol geschuimd.


Hoe moet ik mijn jacuzzi onderhouden?

Wil jij zolang mogelijk gebruik maken van een goed werkende jacuzzi die jou de optimale ontspanning bezorgd? Dan is het belangrijk dat jij de jacuzzi regelmatig verschoont en onderhoud. Dit kost echter niet zoveel tijd als jij denkt! 

Ten eerste is het belangrijk dat je het filter van de pomp vaak genoeg verschoont en regelmatig vervangt. Reinig de filter iedere week een keertje en vervang de filter maandelijks. Zo voorkom je een vieze geur en een hoop bacteriën in de jacuzzi. 

Verder moet je regelmatig het water in de jacuzzi desinfecteren. Doe je dit niet, dan komen er veel bacteriën in het water terecht. Bacteriën komen op hoge temperaturen af en nestelen zich dus in het water van de jacuzzi. Bekijk en vul de waterbalans van de jacuzzi wekelijks aan. Ik raad aan om de jacuzzi te desinfecteren met chloor. Desinfecteren met zout is ook een mogelijkheid, maar dit kan alleen als de jacuzzi beschikt over een zoutwatersysteem. 

Daarnaast raad ik aan om iedere keer het water te verversen nadat jij de jacuzzi hebt gebruikt. Ongemerkt valt er veel troep in de het water als jij in de jacuzzi hebt gezeten. Dit is niet perse noodzakelijk, want het kan gezien worden als een vervelende klus. Daarom kan je het water ook na 3 of 4 keer in de jacuzzi gezeten te hebben verversen. Zorg in ieder geval dat je het regelmatig doet. 


Wat zijn de beste jacuzzi opties voor 6 personen?

Hieronder heb ik een top-3 samengesteld van beste jacuzzi's voor 6 personen. De beoordeling is gedaan op basis van de prijs/kwaliteit verhouding, de betrouwbaarheid en de functionele eigenschappen (denk aan jets, optie instellingen als bluetooth, wifi en andere programmering en isolatie). 

Spa Mallorca Diamond

Prijs - kwaliteit verhouding

95%

Betrouwbaarheid 

85%

Functionele eigenschappen

85%

De Spa Mallorca Diamond is de absolute ‘must have’ Jacuzzi voor 6 personen. De jacuzzi beschikt over een ligbed, twee kuipstoelen en drie hoge zittingen. Hierdoor ben je niet verplicht om een bepaalde houding aan te nemen, maar kan je kiezen uit verschillende houdingen.

Op iedere hoek zit een bekerhouder, waardoor jij gezellig met je vrienden of familie kan genieten van een lekker drankje tijdens het ontspannen in de jacuzzi. De meer kleuren verlichting in de bekerhouder zorgt ervoor dat jij in de stemming komt voor een feestje en de gezelligheid blijft hangen in de jacuzzi.

De kuip constructie is meervoudig gelaagd, waardoor de jacuzzi niet zal vervormen als het schuim eruit komt. Verder is er een dubbele isolatie, zodat de warmte van het water niet snel zal verdwijnen uit de jacuzzi. Zo kan je niet alleen in de zomer genieten van de jacuzzi, maar ook in de winter met slecht weer de sensatie beleven van de Spa Mallorca Diamond.

De kuip van de Mallorca Diamond zit vol met jets die ingesteld zijn dat ze op lichamelijke drukpunten richten. Het ligbed beschikt over meerdere krachtige jets die het ultieme massage gevoel geven aan de gehele rug. Ook de schouders en de benen worden volop gemasseerd door de vibrerende jets die zowel water als lucht bruisen.

Ook bij de zitplekken in de jacuzzi krijg je volop aandacht van de massage jets en zult je geen moment met spanning zitten. Neem plaats in de Spa Mallorca Diamond en de spanning en stress zal gegarandeerd het lichaam uitvloeien!

Afmetingen van de Spa:

Lengte van de spa:         200 centimeter

Breedte van de spa:        200 centimeter

Hoogte van de spa:         84 centimeter

Watercapaciteit:              1020 liter

Voor meer uitgebreide informatie over dit artikel, het aanvragen van een offerte of het bestellen van de Spa Mallorca Diamond: klik op de foto of op 'bekijk beste prijs' hierboven.

Voordelen Spa Mallorca Diamond
 • Meerdere houdingen mogelijk door de riante lounge met ligbed en zittingen 
 • Meervoudig gelaagde kuipconstructie
 • Vibrerende jets die het hele lichaam masseren
 • Veel ruimte voor meerdere personen
Nadelen Spa Mallorca Diamond
 • Redelijk grote afmetingen, waardoor veel ruimte in beslag wordt genomen
 • Geen audiosysteem 

Spa Blackpool

Prijs - kwaliteit verhouding

95%

Betrouwbaarheid 

85%

Functionele eigenschappen

90%

Een jacuzzi voor 6 personen met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en meerdere functionele eigenschappen waarmee jij de ontspanning vindt die je zoekt. Dan ben je bij de Spa Blackpool aan het juiste adres. De Spa Blackpool is met zijn verbluffende uitstraling en kenmerkende eigenschappen de jacuzzi waar jij naar opzoek bent. Eenmaal in aanraking gekomen met deze jacuzzi, dan wil je niks anders meer!

Er zijn maar liefst 6 zitplaatsen in deze jacuzzi, waardoor je alle ruimte heb om tot rust te komen zonder dat je opgekropt hoeft te zitten. Ook bij de Spa Blackpool zijn er bekerhouders op iedere hoek van de jacuzzi die doormiddel van kleuren verlichting de sfeer brengt. Een lekker drankje in de hand kan dus heel comfortabel zijn bij deze jacuzzi.

De kuip van de jacuzzi beschikt over een safety grip shell die zorgt dat de gehele jacuzzi voorzien is van een antislipprofiel. Dit betekend dat je makkelijk in en uit de jacuzzi kan stappen zonder dat je bang hoeft te zijn om uit te glijden.

De jets in de kuip zorgen voor de complete lichaamsmassage. De jets zijn zo ingesteld dat de schouders, rug, benen en voeten een ontspannende massagedruk voelen. De Spa Blackpool is te bedienen en je kan de intensiteit instellen. Verder is een tweede mogelijkheid om een massage te krijgen waarin de jets ronddraaien en waarbij elke spier in de rug wordt los gekneed.

Afmetingen van de Spa:

Lengte van de spa:         200 centimeter

Breedte van de spa:        200 centimeter

Hoogte van de spa:         84 centimeter

Watercapaciteit:             1020 liter

Voor meer uitgebreide informatie over dit artikel, het aanvragen van een offerte of het bestellen van de Spa Blackpool: klik op de foto of op 'bekijk beste prijs' hierboven.

Voordelen Spa Blackpool
 • Veel ruimte in de jacuzzi 
 • Meerdere soorten massages mogelijk 
 • Antislipprofiel in de kuip, zodat je niet kan uitglijden
 • Dubbele isolatie om de warmte te behouden in de jacuzzi 
Nadelen Spa Blackpool
 • Redelijk grote afmetingen, waardoor veel ruimte in beslag wordt genomen
 • Geen audiosysteem in de jacuzzi.

Spa Serene

Prijs - kwaliteit verhouding

90%

Betrouwbaarheid 

95%

Functionele eigenschappen

95%

De luxere en meer uitgebreide 6 persoons jacuzzi is de Spa Serene. Met het moderne en rustgevende ontwerp van de jacuzzi is ultieme ontspanning een zekerheid. Uitgevoerd met een hybrid heating stel jij de optimale temperatuur in terwijl je stroom bespaart. Toegegeven: de Spa Serene kost wat in prijs, maar door de uitgebreide tools komt jouw lichaam tot rust als nooit tevoren.   

De hybrid heating zorgt voor optimaal gebruik van de warmte die wordt geproduceerd door de elektrische verwarmer. De massagepompen zorgen voor wrijving van het water voor extra warmte, waardoor je energie bespaart. De jacuzzi beschikt over 3 lagen isolatie en de dikke buiten laag zorgt ervoor dat de warmte binnen de jacuzzi blijft.

Er zijn maar liefst 48 jets aanwezig in de jacuzzi en allemaal zijn deze afgesteld om de spieren in het lichaam het beste gevoel van massage te geven. Vooral de rug, schouders en benen worden volop gemasseerd door de werking van de jets. De ontspanning en rust die jij krijgt van hydrotherapie jets van de Spa Serene is onvoorstelbaar en de relatief hoge prijs meer dan waard.

De kuip van de Spa Serene is van polyethyleen materiaal. Dit materiaal zorgt ervoor dat stevigheid en comfort geboden wordt aan de persoon die plaatsneemt in de jacuzzi. Verder zal er niet snel schade komen aan de jacuzzi aangezien polyethyleen gezien wordt als sterk materiaal.

Afmetingen van de Spa:

Lengte van de spa:         243 centimeter

Breedte van de spa:       224 centimeter

Hoogte van de spa:        93 centimeter

Watercapaciteit:            1570 liter

Voor meer uitgebreide informatie over dit artikel, het aanvragen van een offerte of het bestellen van de Spa Serene: klik op de foto of op 'bekijk beste prijs' hierboven.

Voordelen Spa Serene
 • Uitgebreide tools die de jacuzzi luxe maken
 • Polyethylene kuip die zorgt voor stevigheid en comfort
 • 3 lagen isolatie om de warmte in de jacuzzi te houden
 • Uitgevoerd met hybrid heating 
Nadelen Spa Serene
 • De afmetingen van de jacuzzi zijn groot, waardoor je veel ruimte inneemt
 • Wordt door sommige consumenten gezien als prijzig

Wil je meer jacuzzi's voor 6 personen bekijken? Klik dan op de oranje knop hiernaast. Je wordt verwezen naar de webshop van Fonteyn, waar veel keuze is.


Veelgestelde vragen:

Hoe zijn de Beste Jacuzzi's voor 6 Personen beoordeeld? 

Om zo'n goed mogelijk beeld te geven, heb ik de jacuzzi's beoordeeld op basis van prijs/kwaliteit verhouding, betrouwbaarheid en functionele eigenschappen. Dit is gedaan aan de hand van persoonlijke expertise en meer dan 1000 uur onderzoek. Om tot een zo betrouwbaar mogelijk advies te komen heb ik meer dan 15 jacuzzi's getest en er beoordelingen over geschreven. Uiteindelijk heb ik per prijscategorie de beste jacuzzi geselecteerd. Nieuwsgierig? Bekijk de 3 modellen hier.


Wat is de garantie op Jacuzzi's voor 6 Personen?

De partners stellen de volgende voorwaarden wat betreft de garantie op de jacuzzi's: 

* 2 jaar garantie op elektrische en motorische onderdelen

* 5 jaar garantie op de gehele kuip (exclusief onderdelen)

* 10 jaar garantie op de hele constructie 

Waar vind ik een Jacuzzi Aanbiedingen / Jacuzzi Outlet? 

Jacuzzi's kunnen een erg hoge prijzen hebben, en het is volkomen te begrijpen dat jij liever voor een goedkope optie in de sale gaat. Ben je opzoek naar een goedkope jacuzzi? Bekijk de jacuzzi outlet of er een jacuzzi in de aanbieding is die aan jouw wensen voldoet. De goedkoopste jacuzzi kopen doe via de partners van jacuzzifan.nl

Wat is de service bij het aanschaffen van een Whirlpool? 

Heb je een jacuzzi in gedachte die je wilt aanschaffen? Bestel online een jacuzzi en binnen een aantal werkdagen heb jij de gewenste jacuzzi in huis. Vaak is de service omtrent jacuzzi's erg goed. Waar ik erg over te spreken ben, zijn de webwinkels Fonteyn en Toppy. Uiteraard is de service goed omdat het in meeste gevallen om een aardig bedrag gaat.

Wat is de prijs van een 6 Persoons Jacuzzi?

De prijzen van jacuzzi's verschillen enorm van elkaar. Dit komt doordat jacuzzi's over specifieke eigenschappen beschikken waarmee ze zich van elkaar onderscheiden. De ene jacuzzi heeft luxere functionaliteiten als de andere. Gemiddeld ligt de prijs van een 6 persoons jacuzzi tussen de €3000 en de €8000. 

Hoeveel stroom verbruikt een Jacuzzi voor 6 Personen?

Het stroomverbruik van een jacuzzi wordt vaak omgerekend per dag. De hoogte van het bedrag dat jij aan stroom kwijt bent ligt er maar net aan hoe vaak jij de jacuzzi gebruikt. Ga jij maandelijks een keer de jacuzzi in, dan ben je een stuk minder kwijt aan stroomgebruik dan als jij dagelijks de jacuzzi gebruikt. Over het algemeen ben je tussen de €0,80 en €1,50 per dag kwijt aan de jacuzzi (afhankelijk hoe vaak jij er gebruik van maakt).  

Misschien ook interessant voor jou...