Beste Sauna voor Thuis [2022]

infrarood sauna goedkoop

Badstuber Punto

Goedkope sauna:

4 keramische stralen, elektrisch bedieningselement binnen en buiten en speaker, 1 persoons sauna

€€

Populaire infrarood sauna

Badstuber Carmen

Meest populaire sauna:

Zeer snel opgewarmd, ingebouwde mp3 speler en elektrische bedieningspaneel, 2 persoons sauna.

€€€

Dure optie
Badstuber Oslo

Meest hoogwaardige sauna:

8 infraroodlampen, ergonomische stoelen, ingebouwde mp3 speler en elektrisch bedieningspaneel, 2 persoons sauna.


Waarom kiezen voor een thuis sauna?

Een bezoek brengen aan een sauna is een prettige ervaring, maar wat is er nu beter dan een thuis sauna waardoor jij alleen kan genieten van de rust en warmte. Een sauna in huis is een luxe die jou privé tijd geeft om te ontspannen. Jij kan je eigen sauna wensen instellen, ieder mogelijk moment de sauna betreden en de houding aannemen die jou het prettigste voelt.

Wil jij je mentale gezondheid verbeteren door minder stress te ervaren in het dagelijks leven en optimaal te kunnen ontspannen wanneer jij dat wilt? Een bezoek aan de sauna is hiervoor de oplossing die jij nodig hebt! Je immuunsysteem wordt sterker door het toenemende aantal witte bloedcellen, die bescherming bieden tegen bacteriën en virussen.

Wil jij een sauna kopen voor thuis? Bedenk dan vooraf of deze bedoeld is voor binnen of voor buiten in de tuin. Een buiten sauna kopen brengt hele andere overwegingen met zich mee als een binnen sauna kopen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten voor hoeveel personen jij van plan bent om de sauna te kopen. De meest populaire thuis sauna’s zijn de 1 persoons sauna en 2 persoons sauna. Zorg wel dat je genoeg ruimte hebt in de sauna om tot ultieme ontspanning te komen.

Jacuzzi specialist


Mijn naam is Gerard Veenstra, 52 jaar jong. Ik ben oprichter van Jacuzzifan.nl. Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in jacuzzi's en andere spa's. De eerste keer dat ik in aanraking kwam met een jacuzzi was toen ik 13 jaar oud op vakantie in Frankrijk. Vanaf dat moment ben ik bezeten van deze fenomenen.

Sinds 2002 ben ik werkzaam in de spa branche. Ik begon als monteur met het in elkaar zetten van jacuzzi's, sauna's en zwembaden. In 2010 ben ik product specialist en adviseur geworden voor een groot aantal spa producten. Ik test en beoordeel deze en breng vervolgens een advies uit over de best geselecteerde spa modellen. 

Wil je meer verschillende sauna's bekijken? Klik dan op de knop hiernaast. Je wordt verwezen naar de webshop van bol.com en van sanitairkamer.nl, waar veel keuze is.


Waar moet ik op letten bij het kopen van een sauna voor thuis?

Iedere sauna heeft specifieke eigenschappen waarmee ze zich onderscheiden van andere sauna’s. Naast deze specifieke eigenschappen zijn er algemene punten waar je op moet letten bij het kopen van een sauna. Dit zijn aandachtspunten waar je vooraf over moet nadenken om tot de beste keuze te komen.

Binnen sauna of buiten sauna

Wil jij een sauna kopen voor in huis? Dan is er alsnog de keuze of deze sauna voor binnen is of voor in de tuin. Een sauna moet op een vlakke ondergrond geplaatst worden. Voor binnen is dit over het algemeen niet zo een probleem, maar buiten moeten er vaak aanpassingen gedaan worden om de sauna van een goede plek te voorzien.

Een sauna heeft al snel een grote doorsnede van rond de 2 meter en neemt veel plek in beslag. Ga dus vooraf goed na waar jij de sauna wilt plaatsen en of je genoeg ruimte hebt.

Kachel 

Een sauna moet een hoge temperatuur bereiken tot soms wel 100 graden. Om dit te kunnen bereiken is een bijpassende saunakachel van belang. De kachel moet een hoog vermogen hebben zodat deze temperatuur bereikt kan worden.

Een houtgestookte saunakachel wordt zoals de naam al zegt opgewarmd doormiddel van hout. Bij een elektrische saunakachel heb je een stopcontact nodig en warmt de sauna op doormiddel van energie. Bij een sauna thuis gaat het vaak om een elektrische kachel.

Houtsoorten

Er zijn verschillende houtsoorten waar een sauna van gemaakt wordt. Ieder hout heeft zijn eigen voordelen en nadelen, maar over het algemeen wordt de Western Red Cedar gezien als beste houtsoort voor een sauna. Dit houtsoort komt uit Canada en staat bekend om de vele kleurverschillen. Verder heeft Western Red Cedar hout een lange levensduur en brengt het een heerlijke geur met zich mee.

Het nadeel van Western Red Cedar is dat het hout aan de prijzige kant is. Goedkopere houtsoort opties die ook erg populair zijn onder sauna gebruikers zijn: Hemlock, Artic Grenen en White Cedar.

Banken 

De banken in een sauna moeten ervoor zorgen dat jij de gewenste houding kan aannemen. In een sauna zijn de banken van hout gemaakt en bieden ze vaak een zit houding of lig houding aan. Het is goed om vooraf na te gaan wat jouw favoriete houding is. Lig je graag in een jacuzzi of zit je liever? Kijk voor het kopen van een sauna naar de vorm van de banken.

Infraroodcabine of Finse sauna kopen

Er zijn veel verschillende soorten sauna’s, maar de meest populaire zijn toch wel de infraroodcabines en de Finse sauna’s. Een Finse sauna wordt gezien als een traditionele sauna. Deze sauna’s zijn gemaakt van hout en de warmte wordt overgedragen via hete lucht. De temperatuur ligt tussen de 70 en de 100 graden met een lage luchtvochtigheid. Hierdoor zal je al de stress en bacteriën snel uit je lichaam zweten.

Bij een infraroodcabine wordt de warmte overgedragen via stralingswarmte. Dit is totaal niet schadelijk voor het lichaam. Sterker nog, een infraroodcabine is goed voor de gezondheid van mensen die last hebben van spierpijn, gewrichtspijn of reuma. De opwarmtijd bij een infraroodcabine is een stuk korter als bij een Finse sauna. Binnen 5 tot minuten geniet jij van de warmte in de cabine.

Een Finse sauna kopen of een infraroodcabine kopen in huis? Dat ligt maar net aan jouw persoonlijke voorkeuren. Ik zelf raad een infraroodcabine aan voor in huis.

Isolatie

Een van de belangrijkste eigenschappen waar een sauna aan moet voldoen is dat het de warmte binnen moet houden. Een sauna is bedoeld om een hoge temperatuur te bereiken en daarmee optimale ontspanning en warmte te bieden.

Een goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen de sauna blijft. Een geïsoleerde sauna hoeft minder gestookt te worden waardoor je minder hout kwijt bent en uiteindelijk ook energiekosten bespaart. Koop dus altijd een sauna in huis die goed geïsoleerd is.

Saunageur

Een lekkere geur in de sauna geeft een voldaan en relaxt gevoel. Voor mensen met zware ademhaling of bepaalde aandoeningen in de keel is een sauna geur erg voordelig. Het ademhalen wordt makkelijker en je kan daardoor blijven ontspannen. Populaire sauna geuren zijn: eucalyptus, munt en lavendel.  


Hoe moet ik mijn sauna in huis onderhouden? 

Het schoon houden van een sauna is een belangrijke vereiste om uiteindelijk optimaal te kunnen genieten van een ontspannend gevoel. Door de temperatuurverschillen, afzetting en vocht heeft het hout van de sauna het soms zwaar te verduren.

Het onderhouden van een thuis sauna kan voor mensen als vervelende klus ervaren worden. Er gaat bij het gebruik van een sauna al snel vuil in het hout zitten wat op het eerste gezicht niet zichtbaar is, maar na verloop van tijd wel te zien is aan de zwarte plekken in het hout.

Om het schoonmaken en reinigen van de thuis sauna zo goed mogelijk te onderhouden zijn de volgende stappen van belang:

 • Gebruik altijd vers water bij elke sauna beurt
 • Maak het hout schoon met een vochtige doek
 • 1 keer per jaar het hout schuren
 • Vloer schoonmaken met desinfecterend middel
 • Doe regelmatig olie over de deuren en klinken

Ik weet dat het geen leuke klus is, maar ik adviseer je om de sauna regelmatig bij te houden en schoon te maken. Door de sauna schoon te maken gaat de sauna langer mee en geniet je meer van het sauna gevoel.


Wat is de beste sauna voor in huis?

Hieronder heb ik een top-3 samengesteld van beste thuis sauna's. De beoordeling is gedaan op basis van de prijs/kwaliteit verhouding, de betrouwbaarheid en de functionele eigenschappen (denk aan jets, optie instellingen als bluetooth, wifi en andere programmering en isolatie). 

Badstuber Punto

Prijs - kwaliteit verhouding

95%

Betrouwbaarheid 

85%

Functionele eigenschappen

85%

De Badstuber Punto is een 1 persoons thuis sauna met een infrarood cabine. Door de infrarood cabine is de sauna erg snel opgewarmd en kan je binnen enkele minuten genieten van de warmte van de sauna. Neem een momentje voor jezelf en geniet van de warme temperatuur in de Badstuber Punto, een goedkope sauna voor 1 persoon die gemaakt is van hoogwaardig Canadees hout. 

De sauna beschikt over 4 keramische stralen die zorgen voor een aangename en rustgevende energie in de cabine. De stralen voelen aan als natuurlijk warmte, waardoor je jezelf helemaal kan overgeven aan het sauna gevoel. De cabine kan verwarmd worden tot 55 graden en wordt verspreid met de ventilator die van binnen draait. Met zowel binnen als buitenverlichting en de radio met USB aansluiting inbegrepen kan de sfeer bepaald worden in de sauna.

Deze vierkante sauna is makkelijk te plaatsen zowel binnen als buiten. Door de infrarood cabine is de sauna voordelig in verbruik van energie en bespaar je uiteindelijk in kosten. Niet alleen kan je optimaal tot rust komen in de Badstuber Punto, deze infrarood sauna 1 persoons is een genot voor mensen die last hebben van hun spieren en gewrichten. De warmte en het vocht genezen bepaalde pijn in de spieren en gewrichten. Heb je dus wat lichamelijke klachten? Dan is een sauna beurt een goed idee.

Ben jij dus opzoek naar een goedkope sauna waar je even een momentje voor jezelf kan nemen? Dan is de Badstuber Punto de beste keuze voor jou!

Afmetingen van de sauna:

Lengte van de sauna:      90 centimeter

Breedte van de sauna:     90 centimeter

Hoogte van de sauna:      190 centimeter

Klik op de foto of op 'bekijk beste prijs' hierboven voor meer uitgebreide informatie over dit artikel.

Voordelen Badstuber Punto
 • Infrarood cabine
 • Energie besparend
 • Hoogwaardig hout materiaal
 • Radio en verlichting aangesloten
Nadelen Badstuber Punto
 • Compacte cabine voor 1 persoon 

Badstuber Carmen

Prijs - kwaliteit verhouding

95%

Betrouwbaarheid 

85%

Functionele eigenschappen

90%

De Badstuber Carmen is een infrarood sauna 2 persoons die gebruiksvriendelijk is met uitstekende functionaliteiten. Het is een van de meest populaire sauna's op de markt en dat is maar al te goed te begrijpen. Geniet samen met je partner of een vriend/vriendin van de warmte in deze cabine en kom volledig tot rust.

Deze 2 persoons sauna is een nieuwe versie en is daarom voorzien van meerdere uitgebreide tools. De sauna beschikt over 6 infrarode lampen die warmte uitstralen en de temperatuur omhoog halen. Verder is er een MP3 speler ingebouwd, zodat je je eigen muziek kan luisteren via bluetooth of kabel tijdens het relaxen in de sauna. Alle instellingen kan jij met een elektronisch bedieningspaneel omzetten naar eigen wensen. 

De infrarood cabine in de sauna biedt meerdere voordelen aan de gebruiker. Ten eerste warmt de sauna binnen enkele minuten op en hoef jij niet zoals bij een Finse Sauna te wachten op het hout dat warm is. Daarnaast is een infrarood cabine voordelig in verbruik en zijn de energiekosten relatief gezien niet hoog. Wat men altijd denkt over een infrarood cabine is dat het erg slecht is voor de huid. Maar niets is minder waar, een infrarood cabine geneest pijn in de spieren en gewrichten en wordt dus aangeraden aan mensen die fysieke klachten ondervinden. 

De sauna is gemaakt van Hemlock hout. Dat is hoogwaardige kwaliteit hout die warmte goed binnenhoud. Hierdoor is de Badstuber Carmen ook geschikt als sauna in de tuin. 

De Badstuber Carmen is de beste thuis sauna voor 2 personen. Er is genoeg ruimte in de sauna, de warmte is snel op hoge temperatuur en geniet van jouw eigen muziek. Niet voor niets zijn eerdere consumenten razend enthousiast over de Badstuber Carmen.

Afmetingen van de sauna:

Lengte van de sauna:      120 centimeter

Breedte van de sauna:     120 centimeter

Hoogte van de sauna:      200 centimeter

Klik op de foto of op 'bekijk beste prijs' hierboven voor meer uitgebreide informatie over dit artikel.

Voordelen Badstuber Carmen
 • Veel ruimte 
 • Infrarood cabine
 • Veel extra functionaliteiten
 • Binnen enkele minuten volledig opgewarmd  
Nadelen Badstuber Carmen
 • Geen benoem waardige nadelen volgens eerdere consumenten en eigen expertise

Badstuber Oslo

Prijs - kwaliteit verhouding

90%

Betrouwbaarheid 

95%

Functionele eigenschappen

95%

De Badstuber Oslo is een grote 2 persoons sauna van hoogwaardige kwaliteit met veel uitgebreide functies. Dit is niet zomaar een sauna, maar een sauna met 2 grote ergonomische stoelen die luxe bieden en jou optimaal tot rust laten komen. Zak lekker onderuit, doe je ogen dicht en ontspan volledig in de Badstuber Oslo. 

Met maar liefst 8 infraroodlampen verspreid in de sauna geniet je volledig van de warmte. Van de 8 lampen zijn er 4 instelbaar die je kan aanpassen naar je eigen persoonlijke wensen. Alles bedien je met een elektronisch bedieningspaneel aan de binnenkant van de sauna. Ook zit er een ingebouwde MP3 speler met 2 luidsprekers in de sauna waarmee jij je eigen muziek kan luisteren om zo je rust te vinden.

De Badstuber Oslo is te verlichten in 7 verschillende kleuren. Ieder moment dat jij de sauna ingaat kan je je bezoek omdraaien tot een feestje met de vele keuze uit verlichting. Ben jij geen type die van alle verlichting houd? Dan kan je gewoon kiezen voor alleen een leeslampje aan. Door de uitgebreide technologie in deze sauna is zelfs kleurentherapie mogelijk. 

De vierkante sauna biedt zoals gezegd veel ruimte om in ligzitting optimaal tot rust te komen. Het design van de Badstuber Oslo is van Hemlock hout. Dit is een houtsoort van hoge kwaliteit en zorgt ervoor dat de warmte niet kan ontsnappen. 

Opzoek naar een sauna voor 2 personen die een lange levensduur heeft en die van hoogwaardige kwaliteit is? Dan is de Badstuber Oslo absoluut de beste keuze!

Afmetingen van de sauna:

Lengte van de sauna:      150 centimeter

Breedte van de sauna:     150 centimeter

Hoogte van de sauna:      200 centimeter

Klik op de foto of op 'bekijk beste prijs' hierboven voor meer uitgebreide informatie over dit artikel.

Voordelen Badstuber Oslo
 • LED verlichting systeem
 • Ergonomische zitting
 • Enorm snel opgewarmd
 • Veel infraroodlampen die veel warmte uitstralen 
Nadelen Badstuber Oslo
 • Grote thuis sauna, neemt redelijk veel ruimte in beslag

Wil je meer verschillende sauna's bekijken? Klik dan op de knop hiernaast. Je wordt verwezen naar de webshop van bol.com en van sanitairkamer.nl, waar veel keuze is.


Veelgestelde vragen:

Hoe zijn de Beste Sauna's voor Thuis beoordeeld? 

Om zo'n goed mogelijk beeld te geven, heb ik de sauna's beoordeeld op basis van prijs/kwaliteit verhouding, betrouwbaarheid en functionele eigenschappen. Dit is gedaan aan de hand van persoonlijke expertise en meer dan 1000 uur onderzoek.


Om tot een zo betrouwbaar mogelijk advies te komen heb ik meer dan 50 sauna's getest en er beoordelingen over geschreven. Uiteindelijk heb ik per prijscategorie de beste sauna geselecteerd. Nieuwsgierig? Bekijk de 3 modellen hier.

Wat is de garantie van sauna's?

Jacuzzifan werkt met verschillende partners die allemaal hun eigen garantievoorwaarden stellen. De partners wat betreft de sauna's zijn bol.com en sanitairkamer.nl. 


Lees hier de garantievoorwaarden van bol.com

Lees hier de garantievoorwaarden van sanitairkamer.nl

Waar vind ik Sauna Aanbiedingen? 

Sauna's kunnen een erg hoge prijzen hebben, en het is volkomen te begrijpen dat jij liever voor een goedkope optie in de sale gaat.


Ben je opzoek naar een goedkope sauna? Bekijk de sauna outlet of er een sauna in de aanbieding is die aan jouw wensen voldoet. De goedkoopste sauna kopen doe je via de partners van jacuzzifan.nl

Wat is de prijs van een sauna?

De prijzen van thuis sauna's verschillen enorm van elkaar. Dit komt doordat sauna's over specifieke eigenschappen beschikken waarmee ze zich van elkaar onderscheiden. De ene sauna beschikt alleen over de basisonderdelen, terwijl de andere veel uitgebreidere functionaliteiten bevat.


Gemiddeld ligt de prijs van een goede sauna tussen de €1000 en €3000. Dit kan natuurlijk ook goedkoper en duurder, en dat staat gelijk aan de kwaliteit van de sauna's. 

Hoeveel stroom verbruikt een Thuis Sauna?

Het stroomverbruik van een sauna wordt vaak omgerekend per uur. De hoogte van het bedrag dat jij aan stroom kwijt bent ligt er maar net aan hoe vaak jij de sauna gebruikt. Ga jij maandelijks een keer de sauna in, dan ben je een stuk minder kwijt aan stroomgebruik dan als jij dagelijks de sauna gebruikt.


Over het algemeen ben je rond de €1,- kwijt aan energiekosten per uur dat je de sauna gebruikt.

Bekijk ook...